英语百科 | 中国最大的英语学习资料在线图书馆!  > 所属分类  >  历年四级听力   
[0] 评论[0] 编辑

CET-4 1997年6月

听力真题
Section A  
 1.
   A) Skating.   
   B) Swimming.   
   C) Boating and swimming.   
   D) Boating and skating.   
  2.
   A) Put her report on his desk.   
   B) Read some papers he recommended.   
   C) Improve some parts of her paper.   
   D) Mail her report to the publisher.   
  3.
   A) She takes it as a kind of exercise.   
   B) She wants to save money.   
   C) She loves doing anything that is new.   
   D) Her office isn’t very far.   
  4.
   A) A shop assistant.   
   B) A telephone operator.   
   C) A waitress.   
   D) A clerk.   
  5.
   A) A railway porter.   
   B) A taxi driver.   
   C) A bus conductor.   
   D) A postal clerk.   
  6.
   A) Most people killed in traffic accidents are heavy drinkers.   
   B) She does not agree with the man.   
   C) Drunk drivers are not guilty.   
   D) People should pay more attention to the danger of drunk driving.   
  7.
   A) $1.40.   
   B) $6.40.   
   C) $4.30.   
   D) $8.60.   
  8.
   A) Collect papers for the man.   
   B) Do the typing once again.   
   C) Check the paper for typing errors.   
   D) Read the whole newspaper.   
  9.
   A) The woman does not want to go to the movies.   
   B) The man is too tired to go to the movies.   
   C) The woman wants to go to the movies.   
   D) The man wants to go out for dinner.   
  10.
   A) By bus.   
   B) By bike.   
   C) By taxi.   
   D) On foot.
  Section B Compound Dictation   
    Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. Then listen to the passage again. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from S1 to S7 with the exact works you have just heard. For blanks numbered from S8 to S10 you are required to fill in the missing information. You can either use the exact works you have just heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.   
    In police work, you can never predict the next crime or problem. No working day is identical to any other, so there is no “(S1) ______________” day for a police officer. Some days are (S2) _______________ slow, and the job is (S3) ______________; other days are so busy that there is no time to eat. I think I can (S4) _____________ police work in one word: (S5) ______________. Sometimes it’s dangerous. One day, for example, I was working undercover; that is, I was on the job, but I was wearing (S6) ______________ clothes, not my police (S7) _____________. I was trying to catch some robbers who were stealing money from people as they walked down the street.   
    Suddenly, (S8) _____________________________. Another policeman arrived, and together, we arrested three of the men; but the other four ran away. Another day, I helped a woman who was going to have a baby. (S9) ________________________________. I put her in my police car to get her there faster. I thought she was going to have the baby right there in my car. But fortunately, (S10) ______________________.
听力原文
1.
 M: Boating and skating are my favourite sports.
 W: I like swimming but not boating or skating.
 Q: Which sport does the woman like?
2.
 W: Have you finished reading my research report? I put it on your desk last week.
 M: Yes, but you have to revise some parts of it, I"m afraid, if you want to get it published.
 Q: What does the man suggest that the woman should do?
3.
 M: Hi, Susan. I hear that you walk all the way to the office these days.
 W: Yes. I have found great pleasure in walking. That"s the type of exercise I enjoy very much.
 Q: Why does the woman walk all the way to the office?
4.
 M: How about the food I ordered? I"ve been waiting for twenty minutes already.
 W: I"m Very sorry, sir. I"ll be back with your order in a minute.
 Q: What"s the woman"s job?
5.
 W: Excuse me, sir. I"m going to send this parcel to London. What"s the postage for it?
 M: Let me see. It"s one pound and fifty.
 Q: Who is the woman most probably speaking to?
6.
 M: I think it"s high time we turned our attention to the danger of drunk driving now.
 W: I can"t agree with you more. You see, countless innocent people are killed by drunk drivers each year.
 Q: What does the woman mean?
7.
 W: Here"s a ten-dollar bill. Give me two tickets for tonight"s show,please.
 M: Sure. Two tickets and here"s a dollar forty cents change.
 Q: How much does one ticket cost?
8.
 M: Are you sure you"ve corrected all the typing errors in this paper?
 W: Perhaps I"d better read it through again.
 Q: What"s the woman going to do ?
9.
 M: Mary, would you like to go to the movies with me after dinner?
 W: Well, I"ll go if you really want me to, but I"m rather tired.
 Q: What can we conclude from this conversation?
10.
 M: If I were you, I"d ride a bike to work. Taking a crowded bus during rush hours is really terrible.
 W: Thank you for your advice, but my bike has got a flat tyre.
 Q: How would the woman most probably get to work?
Section B
  Compound Dictation Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. Then listen to the passage again. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from S1 to S7 with the exact words you have just heard. For blanks numbered from S8 to S10 you are required to fill in the missing information. You can either use the exact words you have just heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written. Now, Listen to the passage.
    In police work, you can never predict the next crime or problem. No working day is identical to any other, so there is no "typical" day for a police officer. Some days are relatively slow, and the job is boring;other days are so busy that there is no time to eat. I think I can describe police work in one word: variety. Sometimes it"s dangerous.One day, for example, I was working undercover; that is, I was on the job, but I was wearing normal clothes, not my police uniform. I was trying to catch some robbers who were stealing money from people as they walked down the street.
    Suddenly, seven bad men jumped out at me;one of them had a knife, and we got into a fight. Another policeman arrived, and together, we arrested three of the men; but the other four ran away. Another day, I helped a woman who was going to have a baby.She was trying to get to the hospital, but there was a bad traffic jam.I put her in my police car to get her there faster. I thought she was going to have the baby right there in my car. But fortunately, the baby waited to "arrive" until we got to the hospital. Now, the passage will be read again. Now, the passage will be read for the third time.
听力答案
    1. B      2. C       3. A       4. C    5. D   
    6. D      7. B       8. C       9. A    10. A   
    S1. typical
    S2. relatively
    S3. boring
    S4. describe   
    S5. variety
    S6. normal
    S7. uniform   
    S8. seven bad men jumped out at me; one man had a knife, and we got into a fight.   
    S9. She was trying to get to the hospital, but there was a bad traffic jam.   
    S10. the baby waited to “arrive” until we got to the hospital.
听力下载
点击下载听力原文

附件列表


0

词条内容仅供参考,如果您需要解决具体问题
(尤其在法律、医学等领域),建议您咨询相关领域专业人士。

如果您认为本词条还有待完善,请 编辑

上一篇 演讲的艺术--用语    下一篇 常用翻译技巧

同义词

暂无同义词