英语百科 | 中国最大的英语学习资料在线图书馆!  > 所属分类  >  考试听力资源   
[0] 评论[0] 编辑

CET-4 1998年1月

听力真题
Section A   
  1.
  A) The man wants to attend tomorrow’s show.   
  B) There aren’t any tickets left for tonight’s show.   
  C) There aren’t any tickets left for tomorrow’s show.   
  D) The man doesn’t want to attend tomorrow’s show.   
  2.
  A) Detective stories.   
  B) Stories about jail escapes.   
  C) Love stories.   
  D) Stories about royal families.   
  3.
  A) It was a long lecture, but easy to understand.   
  B) It was not as easy as she had thought.   
  C) It was as difficult as she had expected.   
  D) It was interesting and easy to follow.   
  4.
  A) To put him through to the director.   
  B) To have a talk with the director about his work.   
  C) To arrange an appointment for him with the director.   
  D) To go and see if the director can meet him right now.   
  5.
  A) Margaret wanted to return some magazines to the woman.   
  B) Margaret wanted to lend some magazines to the woman.   
  C) Margaret wanted to borrow some magazines from the woman.   
  D) Margaret wanted to get some magazines back from the woman.   
  6.
  A) He doesn’t care much about it.   
  B) He enjoys it very much.    
  C) He doesn’t mind even though it’s tedious.   
  D) He hates working overtime.   
  7.
  A) The woman doesn’t think it exciting to travel by air.   
  B) They’ll stay at home during the holidays.   
  C) They are offered some plane tickets for their holidays.   
  D) They’ll be flying somewhere for their vacation.   
  8.
  A) Something went wrong with the bus.   
  B) She took somebody to hospital.   
  C) Something prevented her from catching the bus.   
  D) She came on foot instead of taking a bus.   
  9.
  A) Do her homework.   
  B) Clean the backyard.   
  C) Wash clothes.   
  D) Enjoy the beautiful day.   
  10.
  A) The man is looking for a place to live in.   
  B) The man has a house for rent.   
  C) The woman is a secretary.   
  D) The two speakers are old friends.
Section B Compound Dictation   
  Very few people can get college degree before 11, but Michael was an exception. He started high school when he was 5, finishing in just nine months. He became the (S1) ___________ youngest college graduate when he was 10 years and 4 months old, earning an (S2) _____________ degree. Now at 11 Michael’s working on a master’s degree in (S3) ___________ intelligence.   
  But Michael’s (S4) ___________ hasn’t always come easy. (S5) _________ his intelligence. He still lacks important life (S6) ________________.   
  In one class, he had to struggle to understand (S7) ____________ novels, because, he says, “I’m 11. I’ve never been in love before.”   
  Another challenge was his size. (S8) _________________________He likes computers so much (S9) _____________________________ He wants to make robots do all the heavy tasks. (S10) _____________________
听力原文
Section A
1.
  M: 1 would like two tickets for the 9 o'clock show this evening.
  W: I'm sorry. Sir. They are sold out. But we have a few left for tomorrow.
  Q:What do we learn from this conversation?
2.
  W: I'd love to see a different type of movie for a change.I'm tired of movies about romantic storles.
  M: I agree. Let's go and see a new movie at the Royal Theatre. I hear it's a real story of two prison breakers.
  Q: What kind of movie does the woman find boring?
3.
  M: What do you think of Professor Brown's lecture?
  W: The topic was interesting, but the lecture was much more difficult to follow than I had expected.
  Q: What does the woman say about the lecture?
4.
  M: I'd like to have a talk with your director sometime this week. Could you arrange it for me?
  W: He's rather busy these days. But I'll see what I can do.
  Q: What's the man asking the woman to do?
5.
  M: Why did Margaret call yesterday?
  W: She wanted to pick up some magazines she lent me.
  Q: What do we learn from the conversation?
6.
  W: You seem to have a lot of work to do at your office. You're always staying late and working overtime.
  M: That's true. But it's no bother to me. The work is interesting. I don't mind extra hours at all.
  Q: How does the man feel about his job?
7.
  M: Well, the holiday is well soon be here.
  W: Yes, isn't it exciting by this time next week, we'll be on the plane?
  Q: What do we learn from the conversation?
8.
  M: What happened to you? You are so late.
  W: The bus I took broke down in front of the hospital and I had to walk from there.
  Q: Why was the woman so late?
9.
  M: It's such a beautiful day. Why not sit out in the back yard for a while and enjoy it?
  W: I'd love to. But there's a lot of laundry to do.
  Q: What will the woman probably do?
10.
  M: I believe you have a room to let.
  W:That's so. Yes, won't you come in?
  Q: What can we learn from the conversation?
听力答案
  1. B      2. C      3. B      4. C      5. D   
  6. B      7. D      8. A      9. C      10. A   
  S1. world’s
  S2.architectural
  S3. artificial
  S4. success   
  S5. Despite
  S6.experiences
  S7. romantic   
  S8. High school physical education was difficult because all of the equipment was too big for the then five-year-old student.   
  S9. that in graduate school he was studying how to make them think like people.   
 S10. Michael is smart, but he is like every other kid.
听力下载
点击下载听力原文

附件列表


0

词条内容仅供参考,如果您需要解决具体问题
(尤其在法律、医学等领域),建议您咨询相关领域专业人士。

如果您认为本词条还有待完善,请 编辑

上一篇 常用翻译技巧    下一篇 英语形容词翻译的小窍门

同义词

暂无同义词